Swissflex bedden –wegdromen op z’n Zwitsers

Er zijn weinig beddenmerken die zo’n reputatie hebben opgebouwd als Swissflex bedden. Voor degenen die deze bedden naar genoegen gebruiken, staat het merk synoniem met ultiem slaapcomfort. Dat de bedden ook een innovatief ontwerp hebben, is natuurlijk mooi meegenomen in je slaapkamerdesign. Het merk Swissflex komt, het woord zegt het al, uit Zwitserland. Het Zwitserse bedrijf is met haar beddenproductie zo innovatief aan de gang gegaan, dat slapen en nachtrust een nieuwe dimensie hebben gekregen. Lig je in een Swissflex, dan voel je je de koning te rijk.

Beter slapen tussen de Alpen

Het familiebedrijf Swissflex begon te draaien in 1956. Ook toen al stond er een duidelijke visie voor ogen: slaapcomfort van topkwaliteit mogelijk maken. Daarvoor werden hoogstaande materialen geselecteerd. Zo kregen de bedbodems hun flexibiliteit door stevig beukenhout. En werden Gomtex-latexschuimmatrassen verkozen voor de bedden. Dit omdat juist Gomtex als innovatief materiaal zich uitstekend aanpast aan de contouren van het liggende lichaam. Op die wijze wordt de wervelkolom van de slaper in een natuurlijke positie gehouden en tevens ondersteund. Al het gebruikte materiaal straalt kwaliteit uit. Neem nou de matrashoezen. Die zijn vervaardigd van hoogwaardige stoffen die zacht zijn, ademen en hypoallergeen zijn. 

Swissflex bedden als resultaat van slaaponderzoek

Ook ging Swissflex aan het experimenteren met innovatieve technologieën. Er dienden bed-systemen te komen die niet het algemeen publiek goed lieten liggen, maar die aangepast werden aan de persoonlijke behoeften van een specifieke slaper. Grondig onderzoek naar slaapgedrag en ergonomie stond aan de basis om de bedden steeds verder te perfectioneren. Totdat die bedden nu een voorloper zijn op slaapgebied. Vijf aandachtsgebieden maken de Swissflex bedden tot het neusje van de zalm:

• Individuele aanpassing voor het beste ligcomfort

• Ergonomisch ontwerp om rugpijn en spierspanning te verminderen

• Duurzaam gebouwd en daardoor lange levensduur van het bed

• Ademend vermogen van de gebruikte materialen; doordachte vochtafvoer

• Hygiënische matrashoezen (wasbaar)

Swissflex bedden en de interactie met het liggende lichaam

Een bed mag er dan heel mooi uitzien, de functie is wel van cruciaal belang. Want een goede nachtrust is wenselijk om fysiek en mentaal fit te blijven. De ruggengraat wordt met Swissflex bedden optimaal ondersteund. Zo blijven de kansen op rug- en nekpijn gering. De juiste ondersteuning heeft ook tot gevolg dat je spieren beter ontspannen en je daardoor in een diepere en rustiger slaap terechtkomt. Waar Swissflex ook goed in is: drukpunten verminderen. Want drukpunten maken slapen ongerieflijk. De bedden van Swissflex zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de druk over het hele lichaam.

Gebouwd op het persoonlijke slapen

Nog even over het woordje ‘flex’ binnen Swissflex. Dat staat er niet zomaar. Juist met deze term wordt het verschil tussen Swissflex en gewone bedden goed uitgedrukt. Een Swissflex bed is namelijk aanpasbaar, die heeft een flexibel systeem. Zo kan het bed zich aanpassen aan individuele behoeften. Een bed met een vaste structuur heeft die mogelijkheid niet. Daarbij komt dus, zoals daarnet al aangegeven, dat Swissflex bedden drukpunten verminderen en de wervelkolom doordacht ondersteunt. Dit zijn allemaal puntjes die het slaapcomfort verbeteren. 

Benieuwd naar andere bedden? Bekijk dan ook eens Kuperus bedden.