Wat is de incontinentie betekenis?

Wat is incontinentie betekenis nou eigenlijk? Incontinentie staat voor het feit dat je ongewild urineverlies hebt. Stel je bent een dagje weg, gewoon gezellig met vrienden. En je moet lachen. Dat is hartstikke normaal als je plezier hebt. Maar dit keer is het anders. Je voelt opeens wat urine dat ontsnapt. Je schaamt jezelf natuurlijk extreem de eerste keer dat het gebeurt, maar je hoeft je er echt geen zorgen om te maken. Het is je niks om je voor te schamen. Incontinentie betekenis is vaak verkeerd begrepen. Mensen denken snel dat het alleen ouderen kan overkomen. Dit is alleen niet zo. Incontinentie kan bij iedereen gebeuren, maakt niet uit of je man of vrouw bent, en het maakt niet uit of je jong of oud bent. 

De stereotype incontinentie betekenis

Incontinentie betekenis is vaak iets wat veel mensen verkeerd hebben. Veel mensen denken dat het alleen bij ouderen voorkomt. Dit omdat je vaker hoort dat een ouder persoon incontinent is. Incontinentie betekenis is alleen wat heel anders. Er zijn verschillende soorten incontinentie. Een daarvan is stressincontinentie, daarbij heb je urineverlies als je soms hoest of niest. Dit is omdat de spieren om je blaas dan zwakker zijn. Verder heb je ook nog aandrangincontinentie waarin je vaak de drang hebt om naar de wc te gaan. Dit kan verschillende betekenissen hebben. Maar het kan ook gewoon komen omdat je te veel drinkt.

Incontinentie betekenis stereotypes tegengaan

Incontinentie betekenis wordt heel vaak verkeerd genomen. Veel mensen denken dat het alleen bij ouderen voorkomt. Dat is alleen niet waar. Incontinentie betekenis is ook dat kinderen en jongeren het kunnen hebben. Incontinentie heeft vrij weinig te maken met leeftijd. Er zijn veel medische situaties waarin iets incontinentie genoemd wordt. Het wordt al incontinentie genoemd zodra je een vorm van urineverlies hebt. Hiervoor hoef je niet per se ouder zijn. Dat kan met elke leeftijd.

Niks om je voor te schamen

Incontinentie is niks om je voor te schamen. Zodra we er meer over gaan praten dan wordt het een normaler iets. Het is natuurlijk een medisch probleem niet goed maar mensen gaan zichzelf schamen. Zodra mensen zich ergens voor schamen dan gaan ze er minder over praten. Als ze er minder over praten dan heb je ook de kans dat iemand niet naar de dokter gaat voor de zekerheid. Als je niet naar de dokter gaat en het blijkt toch wat ergs te zijn, dan heb je een groot probleem. Je hoeft je dus echt niet te schamen als je incontinent bent. Het is juist handig om erover te praten zodat meer mensen naar de dokter gaan .

Wat is er tegen te doen?

Incontinentie betekenis is heel simpel. Het gaat gewoon over een vorm van ongewenst urineverlies. Er zijn alleen verschillende medische redenen hoe je incontinent wordt. Dus er is niet heel veel aan te doen. Het enige wat er echt aan te doen is dat je het beste naar de dokter kan gaan. Je moet het niet zelf proberen op te lossen want dan kan het misgaan. Pleeg altijd een dokter raad en kijk dan wat je medische situatie is en wat je er aan kan doen.