Vermoeide ogen

Vermoeide ogen is een veelvoorkomende klacht en komt regelmatig voor. Vooral als je veel op kantoor werkt of in de airco kan je al snel last krijgen van vermoeide ogen. Continu staren naar een beeldscherm is namelijk niet goed voor je ogen. Maar ook als je veel moet lezen kan je klachten ervaren. Vermoeide ogen zorgen voor allerlei problemen zoals concentratieproblemen en hoofdpijn. Ondanks dat het geen ernstige aandoening is zijn de klachten wel vervelend. Daarnaast kunnen sommige patiënten meer klachten ervaren dan anderen. Het nemen van rust kan al voor een oplossing zorgen, maar als dit niet zorgt voor een oplossing dan helpen wij je graag verder.

Oogdruppels gebruiken bij vermoeide ogen

Als eerste is het belangrijk om voor voldoende rust te nemen. Als je klachten ervaart dan kan een pauze je zeker weten verder helpen. Maar ook een goede ventilatie kan helpen. Door voor de juiste luchtvochtigheid te zorgen kan je rust genereren voor je ogen. Je kan zelfs een speciale computerbril aanschaffen voor de vermoeidheid van je ogen aan te pakken. Uiteindelijk als niets blijkt te helpen kan je speciale oogdruppels proberen tegen vermoeide ogen. Deze zorgen ervoor dat je ogen goed vochtig blijven en hierdoor minder snel vermoeid raken. Naast rust kan dit een fijne oplossing zijn voor je probleem. Als zelfs oogdruppels niet werken inclusief rust dan raden we je aan om naar de opticien te gaan.

Droge ogen behandelen met oogdruppels

Naast vermoeide ogen zien we ook droge ogen regelmatig als klacht terugkeren. Soms zien we dit zelfs in combinatie met de vermoeide ogen. Doordat je te weinig knippert achter een beeldscherm kunnen je ogen vermoeid en droog raken. Als het niet lukt om extra te knipperen en je ogen echt heel droog zijn dan kan je oogdruppels aanschaffen. Dit zijn een soort kunsttranen die ervoor zorgen dat je ogen weer vochtig worden.

Hoe merk je dat je droge ogen hebt?

Droge ogen voelen vaak branderig en moe aan. Ze kunnen jeuken en soms voelt het zelfs alsof er zandkorreltjes in je ogen zitten. Je oogleden kunnen zelfs een beetje vastplakken en je kan last krijgen van rode ogen of traanogen. Dit is natuurlijk super vervelend en daarom is het belangrijk om droge ogen aan te pakken. Met de hulp van de juiste oogdruppels zorg je ervoor dat je ogen minder droog zijn. Je ervaart zo niet alleen minder klachten, maar je kan hiermee ook oogontstekingen voorkomen. Schakel daarom onze hulp in bij droge ogen en start binnenkort nog je behandeling.